Як питна вода впливає на смак кави?

Как вода влияет на вкус кофе

Як вода впливає на смак напоїв та їжі

Прагнучи побалувати рідних або здивувати гостей кулінарним шедевром, ми вибираємо найсвіжіші і якісні продукти. При цьому мало хто з нас замислюється про якість води, на якій все буде готується, вважаючи її допоміжним інгредієнтом.

цілком даремно. бульйон, зварений на жорсткій, неякісної воді не порадує ароматом і прозорістю. Овочі будуть варитися довше і не віддадуть всі свої «корисності». А якщо в такій воді замочити бобові - результат буде практично нульовий: квасоля, горох, сочевиця все одно будуть варитися довго.

Не варто забувати про температуру води. М'ясо і овочі для бульйону кладуть в холодну воду, поступово її нагріваючи. Сильно вирувати бульйон не повинен, інакше не отримає бажану прозорість і, звісно, не варто додавати в нього холодну воду в процесі варіння: сильно ризикує постраждати смак готового блюда.

Правильна вода для кави

Сам кави - головний, але не єдиний інгредієнт напою. Заваривши ароматні зерна неякісною водою, ви просто знищуєте їх смак. На жаль, в повсякденному побуті про це мало хто замислюється. Чому ж вплив води на смак кави Так багато?

Вона не просто розчиняє каву. Її основне завдання - витягнути з зерна весь можливий смак і аромат. Це можливо, тільки якщо вода для напою абсолютно чиста і не містить сторонніх смаків і запахів.

Ідеальна вода для кави повинна відповідати таким показникам:

  • Кальцієва твердість не перевищує 65-67 мг / л. Повністю кальцій виключати не можна, він надає напою необхідну щільність. Але занадто велике його зміст відкладеться на деталях кавомашини, що в кінцевому підсумку вплине на смак кави.
  • Лужність - в межах 35-40 мг / л.
  • Ідеальна мінералізація води - 60-75 мг / л розчинених частинок.
  • рН - 7,0
Читайте в наступній статті:  Яку воду безпечно пити для здоров'я кожен день?

Вкрай небажана для приготування кави водопровідна вода.

По-перше, через велику кількість домішок і жорсткості. А по-друге, в ній міститься хлор, зовсім непотрібний в нашому напої.

Дистильована вода теж не вдалий варіант. Будь-якому сорту кави властива деяка кислинка. Через малу кількість розчинених частинок, дистильована вода витягне її всю і вийде напій: «сильно на любителя».

Як температура води впливає на каву?

Заварюють його гарячою водою в 93-95 градусів. Саме така температура максимально розкриває смак і аромат кави. А ось пити рекомендують при температурі 50-65 градусів. У цей момент у вашій чашці розкриваються всі смакові нотки будь-якого сорту.

Вплив води на смак чаю

Чай - хороший сам по собі і для розкриття його смаку потрібен тільки нейтральний розчинник. Китайські майстри чайної церемонії вважають, що для приготування ідеального напою потрібні три компоненти: води, знання майстра і чайний лист. Зауважте: вода стоїть на першому місці. Ідеальна вода для чаю прозора, чиста і дуже м'яка. На думку фахівців, тільки м'яка вода в повній мірі розкриває аромат і смак листа, активізує його цілющі властивості. Окріп для заварювання обов'язково беруть «молодий». В довго кипіла воді підвищується вміст солей.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *